כיום כמעט כל מי שחי במדינת ישראל ידע לספר לכם בביטחון שאנחנו חייבים לעבור לרכבים חשמליים.
הם ינמקו לכם את הקביעה הזו בכך שמעבר למכונית חשמלית מביא איתו חסכון בעלויות לבעלי הרכב, הן בזכות צריכת הדלק שמוחלפת בהטענה חשמלית זולה יותר, והן בזכות תחזוקה שאמורה גם היא להיות יקרה פחות. וכל זה עוד לפני שהם יתחילו לספר לכם על הטבות המס ועל השיפור באיכות האוויר בערים הגדולות.
סוללות לרכב חשמלי
כל זה נכון ויפה, אבל יש דברים שהציבור הכללי פחות נחשף אליהם, וחשוב שתדעו להתייחס אליהם לפני שאתם קונים רכב חשמלי.
אנחנו מדברים על הסוללות.
הסוללה היא מקור הכוח והבסיס לכל היתרונות שיש לרכב החשמלי להציע, וחשוב להכיר אותה לפני שבוחרים רכב חשמלי חדש, ועוד יותר חשוב לפני שבוחרים רכב חשמלי משומש.
בטקסט שלפניכם תוכלו לקרוא על עלויות של סוללות לרכב חשמלי, תחזוקה של הסוללות הללו וננסה להתייחס גם לעניין של האחריות על הסוללות.
כמה עולה סוללה לרכב חשמלי
למען האמת, סוללה חדשה לרכב חשמלי יכולה להגיע למחיר של הרכב עצמו עם סוללה שצריך להחליף. רכב חשמלי צריך להחליף סוללה בערך פעם בעשר שנים, וכמו כל רכב – גם רכב חשמלי חווה ירידת ערך. השווי של הרכב עם הסוללה השחוקה שווה פחות או יותר למחיר של סוללה חדשה. הסיבה לכך היא שהסוללה היא הרכיב החשוב ביותר בכל מכונית חשמלית.
המחיר של הסוללה משתנה, מן הסתם, בין דגם לדגם. אולם, נוכל לומר שהמחיר הממוצע בשוק לסוללה חדשה, נע סביב הארבעים אלף ש"ח. ניתן להוריד מעט את המחיר אם בוחרים לשפץ את הסוללה הישנה, וכדאי לכם להתייעץ עם המוסכניק שלכם בנושא.
תחזוקה של הסוללה לרכב חשמלי
ריכזנו עבורכם שלושה טיפים שכל בעל רכב חשמלי, או מי ששוקל לקנות רכב חשמלי חייב להכיר בשביל לשמור על הסוללה של הרכב שלו:
- אסור להביא את הסוללה למצב של אפס אחוז (ובמונחים מקצועיים – פריקה מוחלטת). הדבר עלול ליצור נזק שידרוש את החלפה של הרבה חלקים יקרים.
- הטעינה הבריאה והזולה ביותר לכל סוג של רכב חשמלי היא טעינה איטית בעמדת טעינה ייעודית בבית.
- טוב וחשוב לחפש טיפים באינטרנט, אבל במרבית הרכבים החשמליים כיום יש מערכת חכמה לניהול חיי הסוללה, ואפשר לסמוך עליה.
אחריות על הסוללה לרכב חשמלי
רוב חברות הרכב שמוכרות רכבים חשמליים מתחייבות לספק אחריות על הסוללה של הרכב. האחריות תקפה למשך כשמונה שנים, או עד שמד הקילומטראז' יחצה את המאה שישים אלף קילומטר. בדרך כלל ניתן לממש את האחריות במקרים של כשל טוטאלי, או פריקה של הסוללה לרמה של פחות 70 אחוז מהמתח המקורי שלה.
קרא עוד:
סיכום
לסיכום, כשאתם מחפשים רכב חשמלי – אל תשכחו לקחת בחשבון את מצב הסוללה שלו.