לרכבים חשמליים ישנם יתרונות רבים בהשוואה לרכבים מבוססי בנזין, ולא רק בהיבט הסביבתי: הם זקוקים לפחות תחזוקה, מאפשרים נהיגה שקטה יותר ולהנות משמע איכותי יותר ברכב ועלויות ההטענה שלהם נמוכות באופן משמעותי מעלויות תדלוק. לצד זה, ברכבים חשמליים קיימים אתגרים שלא קיימים ברכב רגיל כגון זמן טעינה ממושך. אז כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי? יצאנו לבדוק
טעינת רכב חשמלי – כמה זמן זה לוקח?
קצב טעינת רכב חשמלי הוא משתנה ותלוי במספר גורמים:
- קיבולת הסוללה של הרכב: מטבע הדברים, ככל שקיבולת הסוללה של הרכב גדולה יותר כך ייקח זמן רב יותר להטעין אותו. עם זאת יש לציין שקיבולת סוללה גדולה יותר משמעה טווח נסיעה גדול יותר של הרכב.
- ההספק החשמלי של אמצעי הטעינה: ככל שההספק החשמלי של אמצעי הטעינה גדול יותר כך טעינת הרכב תיקח פחות זמן.
- ההספק המקסימלי אותו יכול לקבל הרכב בשעה: ככל שזה יהיה גדול יותר כך ייקח פחות זמן לטעון את הרכב.
באופן כללי ניתן להגיד בהכללה שהטענת רכב חשמלי בטעינה רגילה (AC) תיקח מספר שעות בעמדת טעינה ציבורית וכלילה בעמדת טעינה ביתית, תלוי כמובן בפרמטרים שציינו. לעומת זאת, עמדת טעינה מהירה (DC) תוכל לטעון כ-80 אחוז מהסוללה תוך כ-20 דקות.
עוד על סוללות לרכב חשמלי
סוגי הטענות
אז ציינו כאן שניתן לטעון את הרכב בטעינה רגילה או בטעינה מהירה. אז מה בעצם ההבדל בניהן?
ההבדל העיקרי נעוץ בקצב הטעינה שעמדת טעינה זו מאפשרת. כך למשל טעינה רגילה בעמדת הטענה ביתית או ציבורית מאפשרת KW 22 לשעה בזרם של 32 אמפר (בהתאם להספק המקסימלי שיכול הרכב לקבל). לעומת זאת, עמדת טעינה מהירה (DC) מאפשרת 50 KW או יותר בעמדות הטענה ציבוריות. כאמור, עמדות אלו מאפשרות טעינה של כ-80 אחוז מהסוללה תוך 20 דקות בלבד, אך כדי לשמור על חיי הסוללה לאורך זמן מומלץ להטעין בעמדות כאלו רק כאשר אתם מבצעים נסיעות ארוכות וחייבים לטעון מחוץ לבית, ובשאר הזמן להסתפק בטעינה רגילה (AC).
האם ניתן לטעון כל רכב בכל עמדה?
במידה ועמדת הטעינה לא מגיעה עם כבל מובנה, ניתן לטעון בה כל רכב חשמלי. כדי לעשות זאת יש להצטייד בכבל טעינה משלכם שבצידו האחד חיבור מסוג Type 2 וצידו השני מותאם לסוג החיבור ברכב.
מתי מומלץ לטעון את הרכב החשמלי?
כדי לשמור על אורך חיי הסוללה מומלץ לטעון את הרכב בעמדת טעינה ביתית רגילה (AC) למשך הלילה.
כמה עולה להתקין עמדת טעינה בבית?
עלות התקנה עמדת טעינה בבית מתחילה מ-1,000 ₪ ותלויה במספר גורמים, בניהם אם אתם גרים בבית דירות או בבית משותף ואם יש לשדרג את תשתית החשמל כדי לאפשר הטענה של הרכב. כמו כן, חברות שונות מציעות התקנה של עמדות במחירים שונים ופיצ'רים שונים, כגון טעינה חכמה המתחברת לאפליקציה ועוד.
רלוונטי: אפליקציות טעינת רכב חשמלי