אם היה לכם כל סוג של רכב, אתם בוודאי יודעים שמדי פעם צריך למלא אותו בחומר שיהפוך לאנרגיית תנועה. רכבים חשמליים לא שונים במובן הזה מרכבים רגילים, וגם אותם צריך לחבר מדי פעם לעמדת טעינה ייעודית.
בניגוד לתחנות דלק, שלהן יש פריסה רחבה בכל הארץ, עמדות טעינה לרכבים חשמליים הן פחות נפוצות, ולא פעם צריך לחפש אותן במיוחד ב – Waze או ב – Google Maps או באפליקציות ייעודיות.
בדיוק בשביל זה ריכזנו בשבילכם את כל עמדות הטעינה הציבוריות לרכבים חשמליים בארץ.
מפת עמדות טעינה לרכב חשמלי
הוראות שימוש במפה
לשימוש במפה יש לסמן בעזרת העכבר את מיקום עמדת הטעינה הרצויה. ליד כל סימון עמדת טעינה במפה רשום שם העמדה, תיאור, כתובת וכמו כן מתוארת כמות עמדות הטעינה והסוג.
לפני נסיעה ארוכה מומלץ לתכנן מראש את הנסיעה לפרטי פרטים והיכן תוכלו להטעין את הרכב. כמו כן, עדיף לוודא שעמדת הטעינה מתאימה עבור הרכב שלכם. יש לקחת בחשבון שהמפה איננה מעודכנת בזמן אמת ותכיפות העדכונים משתנה מעת לעת לכן ייתכן כי קיימת במפה עמדת הטענה שכבר לא קיימת במציאות. הנהלת האתר איינה אחראית לעדכון המפה.
הנה עוד כמה שאלות ותשובות נפוצות שנלוות למפת עמדות הטעינה לרכבים חשמליים שלנו.
מה חשוב לבדוק לפני השימוש במפת עמדות טעינה לרכב חשמלי?
לפני השימוש במפת עמדות הטעינה הציבוריות לרכבים חשמליים, כדאי לבדוק מה טווח הנסיעה שהרכב מדווח שנשאר בסוללה שלכם. כדאי גם לזכור שהמפה לא מדווחת על פקקים, ולכן צריך לקחת אותם בחשבון בנוסף למרחק בין עמדת הטעינה מהמיקום הנוכחי שלכם, עליו המפה מדווחת לכם.
בנוסף, אם בתחילת הנסיעה אתם יודעים שהסוללה שלכם לא מלאה, או שהמרחק שאתם מתכננים לנסוע גדול מהטווח שהרכב מציג שהוא יכול לנסוע – כדי לתכנן עצירה בתחנת טעינה מראש, באמצעות שימוש במפה.
קרא עוד: כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?
האם עולה כסף להשתמש בעמדות טעינה ציבורית לרכב חשמלי?
כן, עולה כסף להשתמש בעמדות טעינה ציבוריות לרכב חשמלי. בדיוק כמו שעולה כסף לתדלק רכב עם מנוע בעירה פנימית בתחנת דלק. המחירים משתנים בין החברות השונות המפעילות את עמדות הטעינה. באופן כללי אפשר לקבוע שנכון להיום (הרבעון השלישי של 2021), טעינה בעמדה ציבורית עולה בין 75 אגורות לקוט״ש, עד שני ש"ח לקוט״ש. יש גם הבדלים במחירים בין עמדות טעינה רגילות ועמדות טעינה מהירה.
קרא עוד: כמה עולה להטעין רכב חשמלי?
איך משלמים בעמדות טעינה ציבוריות לרכב חשמלי?
תשלום על שימוש בעמדות טעינה ציבוריות לרכב חשמלי נעשה במרבית המקרים על ידי שימוש באפליקציה ייעודית של החברה המפעילה את עמדת הטעינה. כמובן שישנם אמצעי תשלום נוספים המתווספים כל הזמן עם התפתחות הטכנולוגיה כמו Apple Pay למשל, או סריקה של קוד QR ייעודי.
האם כל עמדות הטעינה מתאימות לכל סוגי הרכבים החשמליים?
כיום אין עדיין תקן עולמי אחיד לשקעי הטענה של רכבים חשמליים, ולכן יש שוני מסוים בין הדגמים השונים של החברות השונות. יחד יעם זאת, החברות מודעות לתופעה, ומציעות מגוון של כבלים המתאימים לכל סוגי הרכבים שיש בשוק הישראלי.
רלוונטי: עמדת טעינה לבית פרטי