כיום ניתן לראות יותר ויותר מכוניות חשמליות בכבישים הראשיים ובמקומות החנייה בערים רבות ברחבי המדינה. מכוניות אלו מטיבות יותר עם איכות הסביבה ולכן ישנה דחיפה משמעותית מצד רשויות בעולם להאצת השימוש בהן. במאמר זה יפורט על ייבוא מכוניות חשמליות והמגבלות הכרוכות בו, ומהם התנאים שהרכבים נדרשים לעמוד בהם.
ייבוא מכוניות חשמליות באופן עצמאי
אילו סיבות יגרמו לכם לבחור ביבוא רכב חשמלי מחו"ל:
- המיסוי עליהן נמוך מרכבים אחרים.
- עלויות הדלק יפחתו משמעותית.
- העלויות יבוא הרכב זולות בהרבה באם עושים זאת דרך חברה חיצונית.
- האפשרויות גדלות כאשר קונים בחו"ל – יותר אופציות שניתן לבחור מבינהן.
- ההתאמות והפיתוחים הנעשים בחו"ל עדכניים בהרבה מבארץ.
- רמת זיהום נמוכה בהרבה מרכבים רגילים.
- רוב הדגמים החשמליים הם דגמי יוקרה שמושקע בהם כסף רב על נוחות ועיצוב.
עם זאת יש לקחת בחשבון מספר חסרונות:
- פיתוח הרגל קבוע של הטענת הרכב.
- התעסקות בייבוא העצמאי.
- צריך להכיר את עמדות ההטענה השונות הפרוסות בארץ.
- לעיתים קרובות יש צורך בליווי מקצועי במידה ואין לכם את אנשי הקשר המתאימים.
מהיכן מגיעות המכוניות החשמליות
באופן גורף, את רוב המכוניות החשמליות מייבאים לארץ מסין. אומנם, במשרד התחבורה בישראל נקבעה הגבלה בכמות הרכבים אשר יכולים להגיע ארצה. הנוהל, המתייחס למכוניות סיניות חשמליות, קם בעקבות חוסר האמון של משרד התחבורה בתקני הרכבים המיוצרים בסין. לפיכך, הוחלט שרכבים סינים ללא תקינות אירופאית ימשיכו בהגבלה של 400 מכוניות מכל דגם בשנה, עד סוף 2023.
הגבלות על ייבוא רכב חשמלי אישי לארץ
ייבוא רכב ממדינות שונות בעולם לארץ זהו תהליך לא פשוט, גם כאשר זה נוגע לרכבים חשמליים. אחת מההגבלות לייבוא רכב אישי לארץ היא שהייבוא חייב להתרחש עד 24 חודשים מתאריך ייצור הרכב. בנוסף, רכב חשמלי חייב להגיע עם פירוט מסמכים התואמים לרישיון היבוא וניתן להיעזר בפתרון מגבלה זו על ידי מתווך ייבוא אישי המכיר את הפרוצדורה והפתרון לה.
ההגבלה היחידה שיש לרכב היברידי לעומת רכב על בסיס דלק בנושא הייבוא לארץ היא הדרישה לייצר רכב שרמת הזיהום שהרכב יוצר תהיה מינימלית ככל הניתן בכדי לזכות במיסוי הנמוך. רכב חשמלי לגמרי, ללא מנוע בנזין המיוצר בייבוא אישי יורשה לייבוא רק על ידי ייבוא של יבואן סדיר.
מהם התנאים שהרכבים צריכים לעמוד בהם בכדי להגיע לארץ?
על הרכבים המיוצרים בסין ובשאר מדינות העולם הנכנסים לארץ, יש לעמוד בכמה דרישות. חלק מהתנאים הם עמידה בדרישות התעבורה, לכלול בתוכן מערכת בקרת יציבות ומערכת הנעה חשמלית העומדות בתקנים הבינלאומיים. בנוסף, צריך להתווסף לרכבים אלו אישור מעבדה שניתן על ידי האיחוד האירופי, ואישור ממעבדה מוסמכת המעיד על התאמה בין הממיר המחבר את הרכב לבין מקור החשמל וסוג המצבר בישראל.
קרא עוד: