יש ביקוש גובר לתחנות טעינה לרכב חשמלי (EV) ככל שהמכוניות החשמליות הופכות פופולריות יותר. למרות שהן עדיין לא נפוצות כמו תחנות הדלק המסורתיות, ההיצע שלהם רק הולך וגדל. למרות שקיימות כבר מפות עמדות טעינה, הנוחות של השימוש במכשיר הנייד בתור אפליקציה מנצח כל דבר. קיימות מספר אפליקציות איתור עמדות טעינה שיכולות לעזור לנהגי רכבים חשמליים לאתר עמדות טעינה ולקבוע מסלולי נסיעה התואמים את צרכיהם ומתאימים ללוח הזמנים שלהם.
אפליקציות עמדות טעינה שסקרנו עבורכם הינם ידידותית למשתמש, גמישות ונוחות. הנה רשימת האפליקציות הטובות ביותר לטעינת EV הזמינות לנהגים כיום.
אפליקציות לאיתור עמדות טעינה
PlugShare
PlugShare היא אחת האפליקציות הבולטות ביותר בחנויות האפליקציות למציאת עמדות טעינה. זה עוזר לך לאתר מגוון רחב של מטענים לרכב ממספר רשתות. כאשר אתה נרשם לראשונה לחשבון PlugShare, הוא מנחה אותך להוסיף איזה מכונית חשמלית בבעלותך. זוהי תכונה מצוינת מכיוון שהיא תסנן אוטומטית מטענים שעובדים עם המכונית שלך מבלי שתצטרך לעשות דבר. המסננים גם עובדים היטב, ומעניקים לך אפשרויות לצמצם את החיפוש שלך למהירות טעינה מסוימת.
PlugShare מאפשר לך להוסיף מספר נסיעות לפרופיל שלך כדי להראות לך אילו מטענים זמינים במסלול שלך לעבודה, לבית של חבר או לטיול הקרוב שלך. זוהי גם תכונה מצוינת לכאלה שעדיין לא קנו רכב חשמלי כדי לראות אם טעינת רכב חשמלי במסלול העבודה שלהם כדאית עבורם.
PlugShare היא אפליקציה פנטסטית למציאת כל מטען EV זמין במסלול שלך. עם זאת, היא יכולה להפיק יותר תועלת מממשק משתמש יפה יותר, אנימציות ומדריך להתחלה מהירה כדי לעזור למשתמשים חדשים לנווט באפליקציה בקלות רבה יותר.
GRIVO
אפליקציית גריוו הישראלית משמשת לאיתור עמדות טעינה ציבוריות ומתפקדת בעצם כרשת חברתית עבור מציאת מטענים ביתיים. נכון לכתיבת שורות אלה באפליקציה 1059 עמדות טעינה ציבוריות, 118 עמודות טעינה מהירה ו-106 תחנות עמדות ביתיות.
cello charge
cello charge של חברת Cello קיבלה את המנדט ממשרד האנרגיה ליצור אפליקציה והיא תציג נתונים מכל מפעילי עמדות הטעינה בישראל. האפליקציה קיימת כרגע בגרסת בטא רק עבור משתמשי אנדרואיד (סליחה משתמשי iOS). באמצעות האפליקציה ניתן למצוא עמדת טעינה ולקבל אינפורמציה נוספת כגון מיקום מדויק וניווט אליה (באמצעות אפליקציה צד שלישי), סטטוס זמינות, משך הטענה ותקלות. האפליקציה תציין את מחיר הטעינה כפי שנקבע על ידי המפעילים. עדכון הנתונים מתבצע בזמן אמת, ומתוך מטרה לסייע לנהג כלי הרכב החשמלי לקבל החלטה מושכלת לפני הגעתו לעמדה.
בביקורות ברשת מצויין שאי אפשר לחפש עמדה לפי שם רחוב על רק על פי שם העמדה (מסורבל) כמו בחירת המסננים הניתנים לסינון קצת לא הגיוניים (אין טעם בחיפוש לפי עמדה תקולה או תפוסה) ואין אפשרות להכניס את סוג הרכב ולסנן לפי זה, במקום זאת יש רשימה של אייקונים שלא תמיד מובנת לכלל הציבור.
האפליקציות הטובות ביותר לטעינת EV: סיכום
אלו האפליקציות הפופלאריות ביותר בישראל למציאת עמדות טעינה בארץ. כל האפליקציות תומכות בעברית וכולן ללא עלות. בעזרת אפליקציות אלו תוכלו לתכנן את הנסיעות הארוכות שלכם ולא לחשוש מחרדת טווח הסיעה.