אם אתם מחפשים מידע על עמדות טעינה לרכב חשמלי בבית משותף, סביר מאוד להניח שיש לכם רכב חשמלי. אז בשם כדור הארץ וכל מי שההתחממות הגלובלית מדאיגה אותו, אנחנו מבקשים לומר לכם תודה.
אם אתם מחפשים מידע על עמדות טעינה לרכב חשמלי בבית משותף, כנראה שנתקלתם בבעיה שאין פריסה מספקת של עמדות טעינה לרכבים חשמליים במרחב הציבורי. זאת בניגוד לרכב היברידי או בעל מנוע בעירה, להם יש תחנות תדלוק בכל רחבי הארץ.
אבל הפתרונות של התקנת עמדת טעינה פרטית הוא רעיון מצוין, שיעניק לכם ראש שקט בכל הנוגע לטעינה של הסוללה של הרכב שלכם. התהליך הוא לא דבר נפוץ, ולכן הוא בוודאי מעלה לכם המון שאלות. לכן ניסינו לרכז בשבילכם תשובות לכמה שאלות בסיסיות, ואנחנו מקווים שהטקסט הזה יעשה לכם סדר במחשבות.
טעינת רכב חשמלי בבניין משותף
במסגרת הניסיון של ממשלת ישראל לעודד מעבר לרכבים חשמליים על מנת לצמצם את זיהום האוויר במדינה, הוחלט להכניס לספר החוקים של מדינת ישראל שכל דייר בבית משותף לא יצטרך את הסכמת יתר הדיירים בבית המשותף בו הוא מתגורר ויהיה זכאי להתקין תשתית לצורך העמדת עמדת טעינה לרכב חשמלי.
מה יש לעשות כדי לדאוג לעמדת טעינה לרכב חשמלי?
יש מספר שלבים שצריך לעבור לפני ההתקנה של עמדת הטעינה לרכב החשמלי. נפרט פה את שלושת השלבים העיקריים:
- אישור מקדים – קודם כל, צריך לזכור שאי אפשר לקבל החלטות הנוגעות לשטח ציבורי בלי להתייעץ עם הציבור.
במקרה הכי פשוט, אתם גרים בקומה נמוכה יחסית שקרובה לחניה, והחניה רשומה על שמכם בטאבו. אם זה המקרה אצלכם, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לפנות לאיש מקצוע לקבל הצעת מחיר, מפני שהכבל לעמדת ההטענה יצא מארון החשמל הפרטי שלכם, ואתם לא עושים שימוש ברכוש משותף.
במקרה קצת יותר מורכב, אתם גרים בקומה גבוהה, אבל החניה רשומה על שמכם בטאבו. במקרה הזה תצטרכו לקבל אישור מועד הבית להתחבר לארון החשמל של הבניין, אבל לא תצטרכו לקבל אישור להתקין את עמדת ההטענה לרכב החשמלי שלכם.
במקרה הכי מורכב, אתם גם גרים בקומה גבוהה וגם אין לכם חניה רשומה בטאבו. במקרה כזה כל העניין ידרוש אישור מלא של ועד הבית, מפני שכל התשתית עוברת ברכוש המשותף.
- תשתית חשמל – כשרוצים להתקין עמדת הטענה לרכב חשמלי, חשוב לוודא שהתשתית תוכל לעמוד במתח שיתווסף.
לפני ההתקנה של העמדה אתם חייבים להביא איש מקצוע מוסמך שיערוך אבחון ללוח החשמל ממנו אתם רוצים להוציא את הכבל לעמדת הטעינה לרכב החשמלי בבית משותף. ייתכן שכתוצאה מהאבחון תגלו שכל העניין דורש השקעה נוספת בדמות החלפה של הלוח הראשי.
- בחירת סוג – שוק העמדות להטענת רכבים חשמליים בישראל הוא שוק עשיר ומגוון, עם טווח רחב של מוצרים בעלי יכולות ומחירים שונים. לא כל הסוגים מתאימים לשימוש בבית משותף, ולפני שאתם מבצעים רכישה של עמדת טעינה לרכב חשמלי, כדאי שתתייעצו עם המוכר האם עמדת ההטענה לרכב החשמלי שאתם קונים היא העמדה שהכי מתאימה לצרכים שלכם.
איך מודדים שימוש בחשמל של הבניין לצורך טעינת רכב חשמלי?
את התשובה לשאלה 'איך מודדים שימוש בחשמל לצורך טעינת רכב חשמלי בבית משותף?' צריך לחלק לשתי תשובות.
התשובה הראשונה היא שאם אתם גרים בקומה נמוכה, ועמדת ההטענה לרכב החשמלי שלכם מחוברת ללוח הפרטי של הדירה שלכם – זה לא כל כך משנה. השימוש בחשמל יתווסף למד הכללי רק של הדירה שלכם.
התשובה השנייה היא שאם אתם גרים בקומה גבוהה או לא יכולים לחבר את העמדה לארון הפרטי שלכם מעניינים טכניים אחרים, שבגללם אתם צריכים לחבר את העמדה לארון החשמל של הבניין – אתם יכולים להתקין מד חשמל ייעודי, ולבוא בחשבון מול ועד הבית כל פעם שמגיע אליהם חשבון חשמל.
יש גם עמדות הטענה חכמות שמדווחות בעצמן כמה חשמל הן צורכות, ומייתרות את הצורך במד חיצוני.
סיכום
לסיכום, אנחנו מקווים שאתם מסיימים את הטקסט הזה חכמים יותר, ושכעת יש לכם את הכלים הדרושים כדי להבין איך התקנה של עמדה להטענת רכב חשמלי לבית משותף עובדת, ושעתה אתם יכולים לבצע את הבחירה הטובה ביותר עבורכם.