מכוניות חשמליות תופסות תאוצה בעולם וזאת בזכות מגוון יתרונות הנוגעים הן לשימוש הנקי והחסכוני באנרגיה והן לחוויית שימוש משופרת הכוללת רכב שקט הרבה יותר מהרכבים אליהם התרגלנו, חוויית כוח המאפשרת האצה מהירה וקלה ותשתית הטענה שהולכת ומשתפרת עם הזמן. לצד זה, חברות כמו טסלה מציעות תג מחיר גבוה עבור רכב חשמלי אך הן לא החברות היחידות בשוק. מיהן החברות המציעות מכוניות חשמליות זולות, מהו טווח המחירים ומתי נוכל לרכוש רכבים חשמליים בזול בישראל?
רכבים חשמליים – כיצד ירדו המחירים?
שוק הרכב החשמלי עוד לא מוכר לכל אדם בישראל. עבור רבים, החברה הראשונה שתעלה לראש בשוק זה היא טסלה, שמשווקת רכבים במחירים שמתחילים ב-170 אלף ₪ ומגיעים גם ל-700 אלף ₪. אלו מחירים שנמצאים ברובם מחוץ להישג היד של הישראלי הממוצע, אך חברות אחרות מציעים דגמים המתחרים בהצלחה עם הדגמים היקרים במחירים סבירים הרבה יותר וזאת בשל חבילת תמריצים שמציעות ממשלות ברחבי העולם הכוללות סובסידיות, הטבות מס, בניית תשתיות מתאימות ועוד.
קרא עוד על רכבים חשמליים בישראל
הדגמים החשמליים שתוכלו לקנות בזול
אז מיהן החברות המייצרות דגמי רכב חשמלי שתוכלו לרכוש במחירים ברי השגה? ריכזנו עבורכם כמה מהן:
- MG: יצרנית הרכב הסינית משווקת את הדגם MG ZS EV שנמצא עכשיו באספקה מיידית בישראל ומהווה את רכב השטח החשמלי הנמכר בארץ. הרכב נגיע לטווח נסיעה של 263 ק"מ ומגיע ב3 רמות גימור שונות הנבדלות ברמת האבזור אך כולן חשמליות ואינן מזהמות. המחיר נע בין 129 ל-150 אלף ₪.
- רנו: רנו משווקת את דגם הסופר מיני חשמלית רנו זואי שנטענת מרשת חשמלית ביתית ומצטיינת בנסיעה שקטה. המכונית מעוצבת בהתאם למטרה של חסכון במקום ולצד זה מרווחת ובעלת שטח אחסון לא רע. טווח הנסיעה הוא כ-300 ק"מ, ובעת הרכישה יש לקנות גם עמדת טעינה ביתית המאפשרת טעינה של 80% תוך שעה. מחיר יבואן: 129,990 ₪.
- דאצ'יה: דאצ'יה השיקה את דגם ספרינג באירופה במחיר נמוך במיוחד של 12, אלף יורו לאחר הטבות מס עבור הגרסה הבסיסית. הגרסה הבסיסית מגיעה לטווח של 230 ק"מ, כאשר דגמים אחרים ומתקדמים יותר מגיעים לטווחים גדולים יותר ומאפשרים טעינה מהירה. הגרסה היקרה ביותר של דאצ'יה היא קומפורט פלוס ועולה 18,500 יורו בלבד. גרסה זו כוללת אבזור רחב וכן מאפשרת רכישת שקע CCS להטענה מהירה בהספקת של 30 וואט ובמחיר של 600 יורו בלבד.
כניסת סין לשוק הרכב הסיני מוזילה את המחירים
חברות רכב סיניות אינן בולטות במיוחד ברכבי מנוע בעירה, אך המצב שונה לחלוטין ברכבים חשמליים. חברות כגון MG שהוזכרה כאן וחברות נוספות כגון CG ו-Geely תופסות נתח משמעותי בשוק הרכבים החשמליים בעולם, שגם אם כרגע נמצא ברובו בסין (שהיא הצרכנית המשמעותית ביותר לרכבים חשמליים) הוא תופס תאוצה גם באירופה, ארה"ב וישראל. עם התחרות, התפתחות טכנולוגיות חדשות וחסכוניות יותר, תמריצים ממשלתיים ופריסת תשתית מתאימה נראה בקרוב מאוד הוזלה משמעותית של מחירי רכבים חשמליים אפילו יותר מהמחירים של הדגמים הזולים שהצגנו במאמר. בעקבות משבר האקלים ממשלות מעודדות את פיתוח שוק הרכב החשמלי ומציעות סובסידיות והטבות מס שתורמות ועוד יתרמו לירידת מחירים בענף.